Akademi

Özel Ders

Özel Osmangazi Okullarında özel ders; öğrencinin bir derste veya konuda sınıf ortamında gerekli başarıyı veya performansı gösterememesi, herhangi bir nedenle derse katılamaması durumunda yapılan bire bir takviyedir.

Öğretmen, öğrenci ile beraber olduğunda onunla empati kurup, hangi tür çalışma metodu uygulanacağını net görür. Bunun yanı sıra gerekli olmayan ve öğrencinin bildiği konuları hızlı geçip, sorun tespit ettiği noktalara yoğunlaşabilir. Bu bakımdan özel dersler öğrencinin derse olan ilgi ve sevgisinin çoğalmasına vesile olduğu gibi akademik anlamda da öğrencinin başarısının artmasını sağlamaktadır.

Özel ders; öğrencinin sistemli çalışmasını ve sorumluluk duygusunun oluşmasını sağlamakla birlikte, kendine güvenip rahatlıkla soru sorabilmesine yardımcı olur.

Özel Osmangazi Okullarında öğrencilerimiz tüm derslerden özel ders alabilir. Özel ders alacak öğrenciler ders alacakları öğretmenle iletişime geçerek hafta içi veya hafta sonu bire bir veya küçük gruplar (3-5 kişilik) halinde özel ders alabilir. Öğrencinin yanı sıra branş öğretmelerimiz öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini düzenli takip ederek ihtiyaç olması durumunda öğrencisini özel derse çağırabilir. Okulumuzda öğrencilerimiz özel derslerden ücretsiz olarak faydalanmaktır.