Akademi

Spor Etkinlikleri

Çocuğun büyüme ve beden gelişiminin en hızlı dönemlerine rastlayan ilköğretim, eğitim bakımından çok fazla önem taşıdığı gibi, fizyolojik gelişim devrelerini etkilemekte ve çocuğun hem bedensel gelişiminde hem de sosyal yaşantısında çok önemli süreçler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Beden Eğitimi; insanın fiziksel, ruhsal ve zihinsel niteliklerini bulunulan yaşın ve genetik kapasitesinin gerektirdiği verim gücüne ulaştırmak amacı ile rekabet olmaksızın yapılan faaliyetler bütünüdür.

Biz Osmangazi Koleji olarak; Beden Eğitimi ve Spor dersi, bireyin okul öncesi eğitiminden başlayarak yaşam boyu sürecek spor yapma alışkanlığının kazandırılması, sağlık için sporun önemini kavrama, hareket becerilerini öğrenme, fiziksel uygunluğun geliştirilmesi, sporun ve toplum ahlakının özüne bağlı kalan ve sahip çıkan bireylerin topluma kazandırılmasını hedeflemekteyiz.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından verilen sporcu lisanslarıyla birlikte öğrencilerimizin sporu yaşam biçimi olarak benimsemeleri ve profesyonel bir sporcu olmaları (milli sporcu) hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarımız;

3. sınıftan itibaren takımlarımızın (voleybol, tenis, basketbol, taekwondo, masa tenisi, kıck boks, hentbol,  badminton, oryantiring, satranç vb.) alt yapıları oluşturulur ve haftanın belirli günlerinde antrenmanlar yapılır.

1.sınıftan itibaren öğrencilerimizin doğru spor alanlarını seçebilmeleri için fiziksel gelişimini inceleyen antropometrik ve motorik test  ölçümleri uzman Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından yapılır ve gelecekteki fiziksel parametreleri ile ilgili öğrencilerimize dönem sonunda  karne verilir.

Osmangazi Koleji Okul Takımlarında ve Osmangazi Koleji Gençlik ve Spor Kulübümüzde 170’den fazla lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Bununla birlikte çocuklarımızın bedensel ve psikolojik açıdan olumlu gelişimlerini sağlamak birincil önceliğimizdir.

Basketbol, Tenis, Voleybol, Masa Tenisi, Taekwondo, Kıck Boks, Hentbol ve  Badminton dallarında düzenlenen yarışmalarda  son 5 yıldır Bursa yarışmalarında ve Türkiye’de ilk üçün içindeyiz.

Okulumuzda Kış ve Yaz Spor Okulu uygulamaları yapılmaktadır.

Kış aylarında “Kayak Kampları” düzenlenmekte ve her seviyede kayak dersi verilmektedir.