Yetenek Atölyeleri

Basketbol

Kategori: Spor

1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf seviyelerinde 15 öğrencikontenjanından oluşur.

Basketbol ilk bakışta sportif ve sosyal bir faaliyet olarakgörünse de kişilik gelişimini önemli derecede etkileyen birçalışmadır. Takım üyelerinin bedenlerinin ve kabiliyetlerininyanı sıra düşünce güçlerinin ve doğru karar vermeyeteneklerinin de çok gelişmiş olması gerekmektedir.Basketbol atölyesine devam eden çocuk fiziksel olarak güçlenir,reflekslerini geliştirir, yeni dostluklar kurar, kazanmayı vekay betmeyi öğrenir. Tüm bunların ötesinde bir takımın parçasıolur. Paylaşmak, mücadele etmek, pes etmemek, düştüğündeyeniden ayağa kalkabilmek basketbol sporu aracılığı ile birçocuğa öğretile bilecek en değerli davranıştır.