Kulüpler

Karoke En Espone

Kategori: Yabancı Dil

3 ve 4. sınıf seviyelerinde 15 öğrenci kontenjanından oluşur.

Dil sınıfında müzik ve şarkıları kullanarak bulduğumuz avantajlar şunlardır:

1.Yabanci dil sınıfının pedagojik pratiğinde çeşitlilik sağlarlar,yani ders kitabı ve normalde dil öğretimi için kullanılanfaaliyetlerden farklı bir kaynaktır, bu yüzden öğrencilerin değişime odaklanmalarına; etkinlik ve yenilikçi faaliyetle ilgilenmelerine izin verir.

2.Olumlu bir sınıf ortamı yaratır; öğrencileri rahatlatır, eğlenceli birçalışma ortamı yaratır ve daha güvensiz olan öğrencilere özgüvensağlar.

3.Şarkı ayrıca bir metin olarak, yani bir şiir, bir hikaye, bir roman,bir makale, vb. Gibi kullanılabilir.

4.Üreticiliği artırır.

5.Yabanci dil öğretim / öğrenim nesnesinin kültürel yönleri de ele alınır.

6.Öğrencilerin interaktif katılımı, öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimini güçlendirir.

7.Öğretmen ve öğrenci arasındaki psikolojik mesafe azalır.

8.Müziğin tonları, ritimleri ve aksanları telaffuz becerisini desteklemektedir.

9.Şarkılarda, dilbilgisel yapılar doğal bir bağlamda kullanılır.

10.Şarkılar, bir bağlamı tercih ettikleri için kelime bilgisinin zenginleştirilmesi için özellikle uygundur.