Yetenek Atölyeleri

Taekwon-do

Kategori: Spor

1, 2, 3, 4. sınıf seviyelerinde 20 öğrenci kontenjanından oluşur.

İnsanın kendini yenilemesine yol açan ve hoşgörü duygularınıgeliştirmeye yardımcı olan Taekwon-do, hayatı mükemmelleştirmeninyolu ve yöntemidir. Ayrıca teknik, sanat vefelsefenin buluşmasıdır. Grup çalışmaları ile fertler arasındakarşılıklı işbirliği ve dayanışmayı geliştirir. Fertlerin kurallarauymasını ve dürüst olma özelliğini geliştirir. Ayrıca çocuklarımızınsosyalleşme hızını arttırır. İradeyi kuvvetlendirir, zekayıgeliştirir.4 ayda bir kuşak sınavı yapılarak öğrencinin gelişiminifederasyon heyeti, okul yönetim kurulu ve aile huzurundatastik edip öğrencinin motivasyonunu arttırarak mücadeleruhunu geliştirip eğitim ve yaşantısına uygulama becerisi kazandırmaktır.Taekwon-do savunma sporuna; ilgili, azimli ve sabırlıöğrencilerin katılması.Öğrencilerimiz, antrenörümüz tarafından yeteneği gözönünde bulundurularak “Osmangazi Koleji Gençlik ve SporKulübü’ne” yönlendirilir.Ders içerisinde kullanılan malzemeler öğrenciler tarafından temin edilir.