Yetenek Atölyeleri

Voleybol

Kategori: Spor

3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf seviyelerinde 16 öğrenci kontenjanından oluşur.

Voleybol, genel anlamda her spor dalının sağladığı fiziksel gelişimisağlamakla birlikte vücudun esneklik kazanmasına, diğer toplusporlara nazaran daha fazla yardımcı olmaktadır.Uzun ve kısa vadede hedef belirleyip bu hedeflere ulaşmakonusunda yöntem geliştirmeyi öğretirHem bireysel hemde takım olarak hedef koymave bu hededflere ulaşmak için, grupla çalışma becerisinikazandırmaktadır. Böylece öğrencilerimiz, hayatı planlamayıve zamanı verimli kullanmayı öğrenir. Hedefe ulaşmada zamanınne kadar önemli olduğunu kavrar.Dolayısıyla spor dışında ki hayatınıplanlayıp programlayarak, kendisi için hem kısa hemde uzunvadeli hedefler koyma becerisi ve sorumluluğuna sahip olmaklabirlikte ve zamanı verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiği içinzamanını boşa harcamamaktadır.

Öğrencilerimizin farklı sportif branşlarda faaliyet göstermesi,pusula yardımı ile yön bulma kabiliyetlerini geliştirme, başarma duygusunun sağladığı özgüven bilincini geliştirme.