Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği 2018

BİLGE KUNDUZ, Bilgisayar bilimini ve bilgi-işlemsel düşünmeyi öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen çok sayıda ülkede aynı tarihte yapılan ULUSLARARASI bir etkinliktir. Bilişim Teknolojileri Zümresi önderliğinde 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye çapında düzenlenen “Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Ekinliği” ne okulumuz 5.,  6. ve 7.sınıf öğrencileri 8 farklı oturumda katılarak, uygulamadaki görevleri başarıyla tamamladılar.

Öğrencilerimiz uygulamadaki görevleri çözebilmek için  bildiklerini gözden geçirme, hesaplama yapma, algoritma oluşturma, neden-sonuç ilişkisi kurarak karar verme, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullandılar. Uygulamaya katılan ve başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.